Médiazabálók 2.

ep2.png

A magyar szinkron és a sci-fi.

A kifejezetten a Dance FM-re készült adás igazi csemege lehet a Star Trek rajongók számára, hiszen a science-fiction szemüvegén keresztül beszélget a magyar szinkronról a két műsorvezető, Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba, olyan megszólalók társaságában, mint Bogdányi Titanilla, Vass Gábor, Csőre Gábor, Baráth István és Kő Gergely.

A tartalomból:

  • 2003-ban a Viasat3 a romániai Zone stúdiót bízta meg a magyar változatok készítésével, melynek eredményeképpen egy minőségileg alaposan megkérdőjelezhető végeredmény született. A szinkronstúdió-váltással a csatorna alaposan megszívatta a Star Trek rajongókat – erről is beszél egy archív felvételen Vass Gábor, aki a Voyager című Star Trek spinoffban Chakotay-t, a hajó első tisztjét szinkronizálta.
  • Rajongók egy csoportja készít amatőr mivoltja ellenére meglehetősen jó minőségű szinkront a Star Trek rajzfilmsorozathoz (TAS).  Kő Gergellyel, a non-profit vállalkozás keretében megvalósuló magyar változat szinkronrendezője volt az Űrszekerek hetente megjelenő kibeszélőjének, az Impulzus Podcast 25. adásának vendége, aki a kezdeti lépések mellett szót ejt a magyarországi profi és amatőr szinkrongyártásról is.
  • Csőre Gábor neve már-már összeforrt a Star Trekkel, hiszen a Voyager alcímű sorozatban hét évadon át kölcsönözte hangját Tom Paris-nek, a hajó kormányosának. A Parallaxis című tudományos és fantasztikus podcast februári epizódjában az egyébként a Star Trek, és elsősorban Az új nemzedék (TNG) sorozat előtt tisztelgő The Orville című sorozat szinkronmunkálatai közben beszélt erről, melyben a Family Guy alkotójaként elhíresült Seth MacFarlane-t, azaz Ed Mercer kapitányt szólaltatja meg – de rengeteg filmben és sorozatban hallhatjuk hangját, az Agymenőktől (Leonard) a Gyűrűk uráig (Frodo).
  • Bogdányi Titanilla az Orville első tisztjét, Kelly Graysont alakítja, és Csőre Gáborhoz hasonlóan beszél karakteréről, a scifihez fűződő viszonyáról, a Star Trekről és egyéb szinkronmunkáik során szerzett tapasztalataikról. Titanillát ráadásul a legutóbbi, Mindenen túl (Beyond) című filmben hallhattuk először Star Trekben, ahol Jaylah-t szólaltatta meg. A film kapcsán ismerkedett meg Gene Roddenberry univerzumával, és szerette meg, melyről szintén szó esik. Külön érdekesség, hogy a legújabb, Discovery című sorozat főszereplőjét, Sonequa Martin-Greent négy évadon át szinkronizálta a The Walking Deadben, így a rajongók mellett ő is reméli, hogy amikor magyar változat készül a jelenleg a Netflixen csak angol nyelven elérhető sorozatból, ő szólaltathatja meg Michael Burnhamet.
  • A Parallaxis "Egészséges jövő, szinkron-svungi és wubba lubba dub-dub" című epizódjában láttuk vendégül a Rick és Morty sorozatból Morty magyar hangját, Baráth Istvánt, akivel a Justin Roiland és Dan Harmon által létrehozott világon kívül beszélgetünk még multiverzumról, a szinkronizálásról, sci-firől és fantasy-ről, sorozatokról, Pókemberről, Spongyabobról, a Harry Potterről, és sok egyéb másról is.

dancefm.gifadás: május 4. péntek 22:00
ismétlés: május 6. vasárnap 20:00
LINK A RÁDIÓ ÉLŐ STREAMJÉHEZ

műsorvezető-szerkesztő
Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba

közreműködött (felvételről)
Bogdányi Titanilla, Vass Gábor, Csőre Gábor, Baráth István és Kő Gergely
(valamint Faragó Dave)

online
Farkas Csaba

adáshang
Tóth Dorottya (és Láng Balázs)

együttműködő partnerünk
Dance FM

podcast@emtv.hu

produkciós vezető
Horváth Ádám Tamás

készítette az emTV.hu
© 2018 emtv/mdm

TIZENKÉT ÉVEN ALULIAK SZÁMÁRA NEM AJÁNLOTT

Az emTV.hu Médiazabálók podcastjében azokkal a szakemberekkel beszélgetünk, akinek munkája valamilyen módon meghatározza a média világát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediazabalok.blog.hu/api/trackback/id/tr213888482

médiazabálók podcast

Az emTV.hu Médiazabálók podcastjében televíziós szakemberekkel, színművészekkel beszélgetünk, akinek munkája valamilyen módon meghatározza a média világát.