"Inci-finci Pókfi a vízköpőbe bújt..."

2019. július 06. 08:35 - Tisza Viola

Pókember: Idegenben-kritika

Tom Holland az eddigi legjobb Pókember. Ha bizsereg a pókmicsodája, ha nem. A címben is olvasható gyerekdalocska okoz dallamtapadást a fejemben, amióta csak beültem a moziba. Bevallom, kiskoromban igencsak kedveltem a Pókember képregényeket. Mégpedig azért, mert roppant szórakoztató a figura. Ide-oda ugrál a képkockákban és közben annyit szövegel, hogy néha a szóbuborékok is alig tudják követni. A cikk kisebb spoilereket tartalmaz.

Tovább
komment

Csoportterápián a Skywalker család

2019. június 12. 10:05 - Tisza Viola

A Star Wars univerzum pszichológiája

Amióta csak az eszemet tudom, létezik a Star Wars. Szóval elég nehéz egy olyan világot elképzelnem, ahol még nem volt. Mondhatni, hogy egy olyan kulturális közkincs, amelyet akarva-akaratlanul, de valamilyen szinten minden korosztály ismer. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a legpopulárisabb fantasztikus univerzum. Szándékosan nem sci-fit írtam, mert bárhol összeverődik pár geek, nyugodtan bedobhatod nekik a gumicsontot: sci-fi a Star Wars?

wars.jpg

Tovább
komment

Musical az elvonóból

2019. június 10. 14:40 - Tisza Viola

Rocketman-kritika

Mi lesz egy szeretethiányos kövérkés kisfiúból, aki folyton meg akar felelni és akit nem ölelnek eleget a szülei? Popsztár, hát persze. A Rocketman nemcsak egy önvallomás, hanem egy valódi leszámolás a múlt árnyaival. Megbocsátás mindenkinek és legeslegelsősorban annak, akinek az ember legnehezebben tud: saját magának. Spoileres írás következik.

rocketman.jpg

Tovább
komment

Médiazabálók Podcast #11

2019. március 29. 13:35 - Médiazabálók

Varga Ferenc József

Karinthy-gyűrűs, valamint többszörös Bonbon-díjas humorista és kabarészerző, az ATV-n futó Aradi-Varga Show egyik alkotója és címszereplője, a Rádiókabaré állandó fellépője, a legfoglalkoztatottabb humoristák egyike. Szakmáját tekintve angol tanár és idegenvezető, tajvani feleségével pedig az interneten ismerkedett meg. Szeret az utcán lófrálni és gitározni, a nevét illetőleg pedig kétharmaddal látta meg a napvilágot Stuttgartban. Varga Ferenc Józseffel beszélgettem.

vfj.jpg

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók

Médiazabálók Podcast #10

2019. március 15. 09:00 - Médiazabálók

Para-Kovács Imre

Író, újságíró, rádió- és televízió műsorok állandó szereplője,  aki volt már tejipari szállítmánykísérő, plakátragasztó, hirdetésszervező, könyvesbolti raktáros és üzletkötő is. Hol kezdte, hol tart most, milyen út vezetett idáig, és mit üzen az utókornak? Valóban kitúrta Varnus Xavért a Heti hetesből? Mit gondol a műsor megszűnéséről? És a Star Trekről? Para-Kovács Imrével beszélgettem.

parakovacsimre_1.jpg

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók

Médiazabálók Podcast #9

2019. március 01. 18:50 - Médiazabálók

Földi Tamás

Színész, szinkronrendező, az Active szinkronstúdió tulajdonosa, fotográfus, saját bevallása szerint életművész. Olyan fantasztikus magyar változatokat köszönhetünk neki, mint a K-PAX – A belső bolygó, az Austin Powers filmek, az Amerikai História X, A király beszéde, vagy éppen a Macska-jaj. Utóbbi nem csak filmként, hanem szinkronjában is klasszikus. Villanyszerelőnek tanult, de hamar a színészet felé fordult. Nevető-ember volt a Família Kft-ben. Mostanáig Szicíliában élt, de ezt már mondja el ő maga. Földi Tamással beszélgettem.

ep9_a.jpg

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók

Médiazabálók Podcast #8

2019. január 11. 19:45 - Médiazabálók

Tízéves az emTV.hu

A Médiazabálók rendhagyó epizódjában az Űrszekerek vezető szerkesztője, Farkas Csaba beszélgetett Horváth Ádám Tamással, a 2009. január 12-én fogyasztóvédelmi médiablogként indult emTV.hu társalapító portfólió-főszerkesztőjével. A kezdetek mellett többek között szóba kerültek az exkluzív tartalmak, az élőszereplős Family Guy főcímforgatás a magyar hangokkal, a huszonnégy órányi kaland a Való Világban, és természetesen a Star Trek is.

ep8.jpg

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók

Médiazabálók Podcast #7

2018. november 16. 11:25 - Médiazabálók

Csillagkapu

November 11-én a Stargate Command Hungarian Site hatodik születésnapi rendezvényén vendégeskedtünk, ahová meghívtuk a Csillagkapu SG1 és Atlantisz három magyar hangját, Spilák Klárát (Carter), Dózsa Zoltánt (Sheppard) és Turi Bálintot (Ronon), valamint Házi Sándort, aki kisebb kihagyásokkal, de szinte folyamatosan hangmérnöke volt e két szériának.

ep7.JPG

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók

Médiazabálók Podcast #6

2018. október 05. 17:30 - Médiazabálók

Star Trek

Szeptember 30-án az őszi Űrszekerek közösségtalálkozón a Vault 51 Gamer Barban a Médiazabálók LIVE keretein belül láttuk vendégül a Star Trek sorozatok magyar hangjait: Horváth Lili, Varga T. József, R. Kárpáti Péter és Holl Nándor társaságában pedig nem csak a sorozatról, hanem a holofedélzetről kilépve általánosságban is beszélgettünk a szinkronizálásról, de szóba került a Barátok közt, és sok más érdekes téma is. A felvétel az esemény alatt közvetített Facebook live vágott változata, így a hangminőség hagy némi kívánni valót maga után, de igyekeztünk a lehető legjobban feljavítani a felvételt.

ep6.jpg

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók

Médiazabálók Podcast #5

2018. július 26. 14:00 - Médiazabálók

Zsigmond Tamara

Egy rém rendes család, Dawson és a haverok, Dr. House, Felhőtlen Philadelphia. Christina Applegate, Katie Holmes, Jennifer Morrison, Kaitlin Olson és Natalie Portman. Csak néhány cím és név azon sorozatok és színésznők közül, akiknek rendszeresen kölcsönzi hangját, ám a sor hosszan folytatható. A kezdetekről, a magyar szinkronról és annak háttérbe szorulásáról, a magánéletről és a jövőbeli tervekről készült rendkívül jó hangulatú beszélgetés következik a háromgyermekes Zsigmond Tamarával, a Vault 51 Gamer Barból.

zsigmondtamara.jpg

Tovább
komment
Címkék: Médiazabálók
süti beállítások módosítása